Actie: win een duurzame spijkerbroek!

Van 24 oktober tot 1 november is het weer landelijke Fairtrade week. Dit keer is het thema KLEDING. Met de medewerking van vijf kledingwinkels in Sassenheim en Voorhout organiseert de werkgroep Teylingen Fairtrade daarom een actie. Lever een oude spijkerbroek in bij een van de vijf kledingwinkels en win een duurzame spijkerbroek!
Het doel van de actie is aandacht voor duurzame kleding.

Lever een oude spijkerbroek in

Lever voor 15 november een oude spijkerbroek in bij een van de volgende winkels:  Melman, Ter Stal, Van Uffelen en Zeeman in Sassenheim en Dames van Dijk in Voorhout. Voorzie de broek van naam en telefoonnummer en, wanneer je jonger bent dan 18, ook je leeftijd. De winkelier geeft je een flyer met informatie mee.
Na 15 november zal een bekende Teylinger twee broeken uit de ingeleverde stapel trekken. De twee winnaars (waarvan een jonger dan 18) mogen op kosten van Teylingen Fairtrade een nieuwe spijkerbroek kopen, je mag zelf bepalen waar. Maar natuurlijk wel een duurzame! Veel informatie over duurzame kleding vind je bijvoorbeeld op projectcece.nl.

Nog weinig duurzame kleding te koop

Er is tegenwoordig veel aandacht voor duurzaamheid. Ook op het gebied van kleding /spijkerbroeken is er al een en ander, maar gelet op zeer grote hoeveelheid spijkerbroeken die over de toonbank gaan zijn er in verhouding nog maar weinig duurzame spijkerbroeken te koop. Dat geldt ook voor Teylingen. Maar inmiddels is er in Nederland een duidelijk toenemende verkoop van duurzame spijkerbroeken.

Blij met meedoen vijf kledingwinkels

De werkgroep Teylingen Fairtrade is erg blij met de medewerking van de vijf kledingwinkels. Zij tonen daarmee duidelijk de belangstelling voor duurzame kleding, en daar begint het mee!

Wat zijn duurzame spijkerbroeken

Er wordt, ook in de vakpers, veel geschreven over duurzame kleding Niet altijd verstaat men er hetzelfde onder.
De werkgroep Teylingen Fairtrade heeft er voor gekozen spijkerbroeken als duurzaam aan te merken als deze een van de 8 keurmerk- labels – zoals onder dit artikel aangegeven – dragen. Keurmerken vinden wij belangrijk omdat dan een onafhankelijke instantie er zijn oordeel over heeft gegeven. Informatie over deze keurmerken vindt je op de keurmerkenwijzer van Milieu Centraal: zie
keurmerkenwijzer.nl/overzicht/kleding
Milieu Centraal is een praktische gids voor duurzame tips en adviezen en wordt ondersteund door de rijksoverheid, het bedrijfsleven en duurzaamheid organisaties.

Keurmerk labels duurzame kleding
Scroll naar top