Nieuwsbrief 3 oktober 2019

Gewoon Goed, jouw koopgids voor een betere wereld

georganiseerd door Boekhandel Wagner samen met werkgroep Teylingen Fairtrade

Karen Kammeraat vertelt bij boekhandel Wagner op woensdagavond 16 oktober over hoe je zelf met winkelen en boodschappen doen kan bijdragen aan een mooiere wereld.  
Een eerlijk loon voor de producent en duurzaam omgaan met beperkte grondstoffen is iets waar steeds meer mensen bij stil staan. Maar hoe kun je met winkelen en boodschappen doen bijdragen aan een mooiere wereld? In het boek “Gewoon Goed” laat Karen Kammeraat zien dat het makkelijk en leuk is om op een verantwoorde manier je aankopen te doen.
Met “Gewoon Goed” wordt je op een leuke en laagdrempelige manier aan het denken gezet over wat je koopt en op weg geholpen naar duurzamere producten en winkels. Je krijgt antwoord op vragen als: Welke duurzame afwegingen kun je maken? Hoe herken je producten die bijdragen aan een mooiere wereld? Waar vind je ze?
Karen Kammeraat (1971) studeerde Industrieel Ontwerpen en Internationale Samenwerking. Zij is zeer actief voor Eerlijk winkelen, zie www.eerlijkwinkel.nl,
nu al in 60 gemeenten. Ook van Teylingen is er een Eerlijk Winkelen kaart.
                                                
Locatie: Boekhandel Wagner, Hoofdstraat 181 te Sassenheim
Tijdstip: woensdagavond 16 oktober,  20.00 uur, ontvangst vanaf 19.30 uur
Toegang: € 5,00 incl. kopje koffie/thee
Aanmelden: info@teylingenfairtrade.nl

Fairtrade rap

De 16 jarige Voorhouter Cain Slobbe heeft een prachtige Fairtrade rap gemaakt.  Hij presenteerde de rap voor het eerst tijdens de braderie in Voorhout medio september. Zeer geslaagd! Binnenkort komt ook een videoclip van de rap beschikbaar (ca. 3 minuten). Hebt u ook belangstelling? Laat het ons weten, mail naar info@teylingenfairtrade.nl.Paviljoen Sassennest in Park Rusthoff in Sassenheim ook deelnemer!

Bij het Sassennest wordt sinds kort ook Fairtrade koffie en thee met Max Havelaar keurmerk geschonken. De werkgroep Teylingen Fairtrade was ook blij met het feit dat geen plastic rietjes en roerstokjes meer worden gebruikt en dat alle schoonmaakmiddelen milieuvriendelijk zijn. 
De Sassennest vrijwilligers op de foto zijn:  Marjolein Zwetsloot, Lia van der Aart, Bep Donkerlo-du Chatenier en Dimphy Caspers.

Scroll naar top