Naast Marjolein de Vlaam uit Sassenheim , bekend van het boek Wereldeters, is nu ook Wim van Vliet uit Voorhout ambassadeur van Teylingen Fairtrade gemeente. Wim was voorheen ondermeer slager in de Bijlmer in Amsterdam. “In de Bijlmer heb ik veel geleerd over producten uit verre landen” vertelt hij. In de loop der jaren heeft hij, samen met zijn vrouw Jacquelien, de slagerij stapsgewijs veranderd naar cateringbedrijf: Van Vliet catering. In 2009 zijn ze gestopt met de slagerij.

Cateringbedrijf Van Vliet heeft een aparte lijn voor Fairtrade. Ook voor biologisch eten kunt u er terecht. Andere duurzame punten van het bedrijf zijn een hybride auto en groene stroom.

Wim van Vliet is niet alleen bekend van zijn cateringbedrijf. Hij was en is bekend in het verenigingsleven in de omgeving. Vijf jaar was hij voorzitter van de carnavalsvereniging en ook een jaar Prins Carnaval. Momenteel is hij voorzitter van drum en showband Adest Musica.

Op de vraag: waarom werd je ambassadeur van Teylingen Fairtrade gemeente antwoordt Wim heel eenvoudig “Fairtrade, het is een kleine moeite”.