TOENAME FAIRTRADE PRODUCTEN IN TEYLINGER SUPERMARKTEN
De werkgroep Teylingen fairtrade heeft het assortiment Fairtrade producten in zeven van de Teylinger supermarkten geïnventariseerd.
Conclusie: het aantal Fairtrade producten in de supermarkten is duidelijk toegenomen ten opzichte van twee jaar geleden toen ook geïnventariseerd is. Fairtrade bananen, filterkoffie en bonen koffie, thee en chocolade repen vind je nu in iedere supermarkt. Vaak meerdere merken koffie, meestal vele soorten thee en repen, soms wel enkele tientallen soorten.
In 5 van de 7 supermarkten zijn chocolade hagelslag, cashew noten, Ben en Jerry´s ijs, kruiden, sambal, rijst, kokosmelk, ananas in blik en rietsuiker Fairtrade te koop. Wist u trouwens dat 80% van de suiker die wij gebruiken rietsuiker is?
Naast deze producten zijn ook nog tientallen andere food producten uit ontwikkelingslanden Fairtrade te koop: tropisch fruit en groenten, noedels, wijn, chocolademelk, zoet broodbeleg met vaak chocola er in, vruchtensappen. Het verschilt nogal per supermarkt wie welke en hoeveel soorten van deze producten in het schap heeft. Ook snijbloemen zijn Fairtrade te koop en soms T-shirts.
Er zijn 7 supermarkten geïnventariseerd: AH Sassenheim, AH Voorhout, AH Warmond, Aldi Voorhout, Hoogvliet Sassenheim, Plus Voorhout en Vomar Sassenheim. Deze 7 voldoen ook allemaal aan de voorwaarden voor deelnemer Fairtrade gemeente.
Recent is ook Dirk Sassenheim deelnemer geworden.