Koppels worden opgeroepen om hun liefdesverhaal te delen op de website www.ikwilfairtradegoud.nl. Zij maken daarmee kans op twee ringen van Fairtrade gecertificeerd goud. De ringen worden uitgereikt door minister Ploumen. Wees snel, de actie sluit op 3 juni!!

Waarom Fairtrade goud?

Er werken zo’n 16 miljoen mensen in de kleinschalige goudmijnbouw. Het delven van goud is fysiek zwaar en gevaarlijk. Nog kortgeleden stortte een illegale mijn in Tanzania waarbij slachtoffers vielen. Door het ontbreken van lokale wetgeving worden veel mijnwerkers de illegaliteit ingedrukt met als gevolg dat zij moeten werken voor zeer weinig loon onder slechte en onveilige omstandigheden. En daar wil de Fairtrade gemeente campagne, samen met de andere organisaties die zich inzetten voor Fairtrade, verandering in brengen.

Bij Fairtrade gecertificeerd goud zijn strenge eisen gesteld aan de veiligheid, arbeidsomstandigheden, inkomen en milieu. Ook ontvangen de mijnwerkers een minimumprijs en daarenboven een Fairtrade premie van 2000 dollar per kg goud, die zij investeren in hun gemeenschap.

Steeds meer goudsmeden en juweliers Fairtrade

Er komen steeds meer juweliers en goudsmeden die Fairtrade goud verkopen. Momenteel zijn er ruim 50 in ons land; zie www.ikwilfairtradegoud.nl. Meedoen met de actie: wees snel, de actie sluit op 3 juni!