De Werkgroep Teylingen Fairtrade organiseert begin november, samen met wereldwinkel Sassenheim, een Fairtrade Taartenbakwedstrijd! Iedere Teylinger, jong en oud, die denkt de allerlekkerste zoete of hartige taart te kunnen bakken kan meedoen. Alles mag, als er maar minimaal één Fairtrade ingrediënt is gebruikt. De jury bestaat uit burgemeester Carla Breuer, de kookboekschrijfster Marjolein de Vlaam en Arjan Houwaart, teamleider Bakkerij KTS Voorhout. De feestelijke prijsuitreiking is op zaterdag 4 november om 14.00 uur in paviljoen Het Sassennest, Park Rusthoff.

Tijdens de Fairtrade week, eind oktober/begin november, organiseert de Werkgroep Teylingen Fairtrade in samenwerking met wereldwinkel Sassenheim een Fairtrade Taartenbakwedstrijd. Er zijn 2 leeftijdscategorieën voor deelname: tot 18 jaar en vanaf 18 jaar. Het maakt niet uit wat voor een taart je maakt (zoet of hartig), de enige voorwaarde is minimaal één Fairtrade ingrediënt. Je kunt hierbij denken aan honing, noten, rietsuiker, ananas, banaan, koffie, chocolade, kokos, enz. Zie bijvoorbeeld www.maxhavelaar.nl voor verkrijgbare Fairtrade ingrediënten. Meer dan één Fairtrade ingrediënt verhoogt de kans op winnen.

Om mee te kunnen doen aan deze wedstrijd moet je je uiterlijk 29 oktober opgeven, graag per e-mail info@www.teylingenfairtrade.nl of eventueel per telefoon (0252 215483), met vermelding van naam, telefoonnummer, e-mailadres èn leeftijdscategorie. Na opgave ontvang je het deelnemersreglement.

Je levert de taart in op 4 november, tussen 12.00 en 12.30 uur, bij het paviljoen Het Sassennest in Park Rusthoff in Sassenheim. Vanaf 13.30 is Het Sassennest voor iedereen geopend. Om ca. 14.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt door de jury, die bestaat uit burgemeester Carla Breuer, de Sassenheimse kookboekschrijfster Marjolein de Vlaam en Arjan Houwaart, teamleider Bakkerij, Horeca en Recreatie KTS Voorhout. Na de prijsuitreiking kan iedereen de taarten ook daadwerkelijk proeven.

Datum, tijd

Prijsuitreiking c.a. zaterdag 4 november van 13.30 -15.00 uur

Locatie

Paviljoen Het Sassennest in Park Rusthoff, Sassenheim

Juryleden

  • Burgemeester Carla Breuer
  • kookboekschrijfster Marjolein de Vlaam
  • Arjan Houwaart, teamleider Bakkerij, Horeca en Recreatie KTS Voorhout

Aanmelden

Uiterlijk 29 oktober bij info@www.teylingenfairtrade.nl