Ook Dekker Warmond deelnemer Teylingen Fairtrade gemeente
Trots liet Thijs Geerlings, operationeel manager van Dekker Warmond Sport en Party, in de zitruimte bij het nieuwe Lucky´s Bowling de nieuwe bowlingbaan in aanbouw, een groot pak fairtrade gecertificeerde koffie zien. “Wij gaan ook mee doen” wilde Thijs daarmee maar zeggen. Daarnaast zijn de gebruikte rietsuiker, de chocola voor in de menu’s, de bananen en verschillende specerijen in de restaurants en bars van Dekker Warmond fairtrade. Nu dat sinds kort ook geldt voor de thee voldoet het bedrijf ruim aan de voorwaarden van Teylingen Fairtrade gemeente.
Restaurants kunnen deelnemer zijn als minimaal twee dranken en minimaal twee verschillende fairtrade producten voor in gerechten of bijvoorbeeld fairtrade rietsuiker en chocolaatjes bij de koffie worden geserveerd. Dekker Warmond heeft op zijn website vermeld dat fairtrade producten worden geserveerd en het is ook op de menukaart aangegeven.
Marjolein de Vlaam, ambassadeur van Teylingen Fairtrade, feliciteerde directeur Eric Bosma en Thijs Geerlings met het deelnemer worden en overhandigde hen een plaquette ter aandenken. ”Van harte welkom als deelnemer”, zo zei Marjolein. “Met jullie als “grote vis” wordt een flinke bijdrage geleverd aan het fairtrade doel. Want daar gaat het Fairtrade Teylingen om: als je producten uit ontwikkelingslanden koopt of verkoopt zoals koffie, thee, bananen, chocolade enzovoort, kies dan voor producten met een fairtrade certificaat. Dan zijn de boeren en arbeiders in die ontwikkelingslanden verzekerd van goede arbeidsomstandigheden en verdienen zij een redelijk inkomen”.